pieczona papryka na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Pieczona papryka na zimę
nkeskin, stock.adobe.com
0

Oczywiście możesz zwinąć zwykłą świeżą paprykę do słoików. Ale tym razem proponuję spróbować bardziej oryginalnej wersji i najpierw ją upiec. Po pierwsze, Tekstura gotowej przekąski całkowicie się zmienia. Po drugie, nabiera bardziej wyrazistego smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj paprykę i piecz ją w całości na folii przez około pół godziny w piekarniku o temperaturze 220 stopni.

Złóż go do torby, zawiąż i pozostaw na pół godziny.

Obierz i posiekaj paprykę. Zachowaj cały sok, który wypływa w tym procesie.

Połącz drobno posiekany czosnek, zioła, sok z pieprzu, ocet, cukier, sól i olej.

Włóż ziarna pieprzu do wysterylizowanych słoików, a następnie pieczoną paprykę.

Napełnij wszystko marynatą, sterylizuj w garnku z wodą przez 15 minut i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy