suszone wiśnie na zimę

5 godz. 0 min.
2 porcje
Suszone wiśnie na zimę
MSPhotographic, stock.adobe.com
0

Dżemy i dżemy nie są jedyną rzeczą, którą można zrobić z jagód na zimę. Na przykład tym razem powiem Ci, jak prawidłowo ugotować suszone wiśnie. Nie jest to bardzo szybki proces, ale wynik na pewno Cię zaskoczy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z wiśni. Połóż jagody na ręcznikach na kilka godzin, aby wyschły.

Przenieś wiśnie na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia w jednej warstwie.

Wyślij go na 3-4 godziny do piekarnika w temperaturze 60-70 stopni. Spójrz na stopień wysuszenia.

Niech wiśnie ostygną, wymieszaj z cukrem pudrem i przechowuj w suchym, szczelnym, zamkniętym słoiku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy