Uwielbiam zwijać ogórki nie tylko w całości, ale także zrobić kilka słoików sałatek. Na przykład ten Fiński przepis jest bardzo dobry, którym podzielę się dalej. Aby ogórki pozostały chrupiące i nie nasiąkły, namocz je wcześniej przez kilka godzin w zimnej wodzie.
Składniki
- ogórki - 2 kg
- Zieleń - 2 pęczek
- cebula - 500 g
- papryka - 500 g
- ostra czerwona papryka - 1 rzecz
- Olej roślinny - 100 ml
- ocet - 100 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- cukier - 2 art.
- sól - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Losowo pokrój wszystkie warzywa i zioła.
Wymieszaj wszystkie składniki sałatki i odstaw na kilka godzin.
Włóż szczelnie do czystych, suchych słoików i sterylizuj przez 15-20 minut.
Rzuć sałatkę na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy