Najłatwiejszym sposobem przygotowania grzybów na zimę jest smażenie i zwijanie ich w słoikach. Ale aby dobrze stały przez cały sezon, musisz wziąć pod uwagę kilka niuansów. A następnie w przepisie opowiem szczegółowo o każdym z nich.
Składniki
- pieczarki - 1 kg
- ocet - 2 art.
- Olej roślinny - 100 ml
- czosnek - 2 ząbki
- sól - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pieczarki i smaż na oleju do miękkości.
Włóż je do sterylnych słoików z czosnkiem, solą i przyprawami.
Napełnij pozostałym olejem i podziel ocet między słoiki.
Wysterylizuj półfabrykaty przez 20 minut we wrzącej wodzie i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy