półfabrykaty na zimę
01.06.2023
sos do kapusty bez kapusty na zimę w słoikach
1 godz. 0 min.
8 porcji
Przez wiele lat próbowałem wielu przepisów na zupy w puszkach, niektóre nawet udało się sfinalizować. Na przykład nauczyła się gotować sos z kapusty bez kapusty. Można go dodać podczas gotowania bulionu już zimą.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory, marchew, seler, obraną cebulę i paprykę.
Podsmaż cebulę z marchewką na oleju do miękkości.
W dużym rondlu połącz paprykę, pomidory, seler, pieczeń i czosnek przepuszczony przez prasę. Przykryj i pozostaw w temperaturze pokojowej na pół godziny.
Dodaj wodę, sól i gotuj przez 30 minut na średnim ogniu.
Wlej ocet, gotuj przez kolejne 10 minut i zamknij w przygotowanych słoikach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy