dżem wiśniowy z agarem agarowym

45 min
4 porcje
Dżem wiśniowy z agarem agarowym
TTLmedia, stock.adobe.com
0

Jeśli wolisz gęste dżemy jagodowe, istnieje kilka sposobów na uzyskanie pożądanej konsystencji. Na przykład dodaj trochę agaru-agaru – naturalnego zagęszczacza. To rozwiązanie jest uniwersalne i nadaje się do przetwarzania różnych jagód, w tym wiśni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z wiśni i zmiel je w blenderze.

Wymieszaj agar-agar i kilka łyżek cukru, a resztę cukru Wyślij do wiśni.

Gotuj wiśnie przez 10 minut po ugotowaniu, usuwając pianę.

Dodaj agar z cukrem, wymieszaj i gotuj przez kolejną minutę.

Zwiń obrabiany przedmiot w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy