przekąski 28.06.2023

julienne w tartaletkach ze śmietaną

1 godz. 0 min.
4 porcje
Julienne w tartaletkach ze śmietaną
Nadezda, stock.adobe.com
0

Julienne ze śmietaną jest uważana za jeden z symboli wyśmienitej kuchni francuskiej i jest popularna w wielu restauracjach na całym świecie. Jest doskonałym wyborem na specjalne okazje i świąteczne kolacje. Ponadto można go wygodnie podawać w tartaletach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i czosnek i smaż przez kilka minut.

Dodaj posiekane grzyby i smaż przez kolejne 5 minut.

Dodaj posiekanego indyka i smaż przez kolejne 10 minut.

Dodaj mąkę, wymieszaj i wlej śmietanę. Dusić, aż zgęstnieje i doprawić do smaku.

Włóż nadzienie do tartaletek, posyp tartym serem i wstaw do piekarnika na 10 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy