
Julienne ze śmietaną jest uważana za jeden z symboli wyśmienitej kuchni francuskiej i jest popularna w wielu restauracjach na całym świecie. Jest doskonałym wyborem na specjalne okazje i świąteczne kolacje. Ponadto można go wygodnie podawać w tartaletach.
Składniki
- tartaletki - 8 sztuk
- ser - 80 g
- pierś z indyka - 150 g
- Grzyby - 150 g
- mąka - 1 łyżeczka
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- śmietana - 80 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i czosnek i smaż przez kilka minut.
Dodaj posiekane grzyby i smaż przez kolejne 5 minut.
Dodaj posiekanego indyka i smaż przez kolejne 10 minut.
Dodaj mąkę, wymieszaj i wlej śmietanę. Dusić, aż zgęstnieje i doprawić do smaku.
Włóż nadzienie do tartaletek, posyp tartym serem i wstaw do piekarnika na 10 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy