
Bruschetta z krabem i awokado to dość łatwa w przygotowaniu uczta dla gości i na co dzień. Moim zdaniem nadzienie z awokado i kraba jest idealne zarówno pod względem kombinacji smakowej, jak i nasycenia.
Składniki
- biały chleb - 4 kawałek
- awokado - 1 pół
- mięso kraba - 200 g
- sok z cytryny - 2 art. l
- oliwa z oliwek - 1 CZ. l
- czosnek - 1 ząbek
- pomidory koktajlowe - 4 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opiekaj chleb na patelni, aż będzie chrupiący. Natrzyj chleb czosnkiem i posmaruj oliwą z oliwek.
Umyj awokado, oddziel je od pestki i pokrój w kostkę lub plasterek. Skrop sokiem z cytryny aby awokado się nie ściemniało. Rozerwij mięso kraba na paski.
Połóż awokado, mięso kraba na chlebie. Udekoruj pomidorkami koktajlowymi, przecinając je na pół.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy