
Podobne przekąski podawane są przed rozpoczęciem głównej uczty, aby zaostrzyć apetyt gości. Kanapki z krewetkami wykonują zadanie w stu procentach. Radzę ugotować je tuż przed podaniem, w przeciwnym razie zwietrzą i stracą swój urok.
Składniki
- krewetki (gotowane) – 20 sztuk
- awokado - 1 rzecz
- ser śmietankowy - 100 g
- sok z cytryny - 2 art.
- chleb - 200 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Krewetki obrać ze skorupek i skropić sokiem z cytryny.
Awokado przekrój na pół, usuń skórkę i pestkę.
Pokrój awokado na małe kawałki i skrop sokiem z cytryny.
Pokrój chleb na małe kwadraty i posmaruj serem śmietankowym.
Na wierzch ostrożnie ułóż awokado i krewetki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy