Podobne przekąski podawane są przed rozpoczęciem głównej uczty, aby zaostrzyć apetyt gości. Kanapki z krewetkami wykonują zadanie w stu procentach. Radzę ugotować je tuż przed podaniem, w przeciwnym razie zwietrzą i stracą swój urok.
Składniki
- krewetki (gotowane) – 20 sztuk
 - awokado - 1 rzecz
 - ser śmietankowy - 100 g
 - sok z cytryny - 2 art.
 - chleb - 200 g
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Krewetki obrać ze skorupek i skropić sokiem z cytryny.
Awokado przekrój na pół, usuń skórkę i pestkę.
Pokrój awokado na małe kawałki i skrop sokiem z cytryny.
Pokrój chleb na małe kwadraty i posmaruj serem śmietankowym.
Na wierzch ostrożnie ułóż awokado i krewetki.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy