przekąski 24.11.2022

Hummus marchewkowy w domu

1 godz. 0 min.
4 porcje
Hummus marchewkowy w domu
Viktor Kochetkov, stock.adobe.com
0

Do przygotowania wielokolorowego Hummusu używa się naturalnych barwników w postaci warzyw i ziół. Dziś proponuję przygotować taką wersję marchewki. Okazuje się, że jest to bardzo delikatna, smaczna i piękna przekąska.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Piecz marchewki w piekarniku przez około 30-40 minut w 180 stopniach.

Ciecierzycę namocz wcześniej przez noc i gotuj do miękkości.

Wyślij wszystkie składniki do blendera i zmiksuj, aż będą gładkie.

Dostosuj konsystencję Hummusu ilością wody.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy