
Wspaniałe danie na romantyczną kolację, szczere spotkania z przyjaciółmi i przytulny rodzinny wieczór. Ugotuj julienne z kurkami i kurczakiem w porcjach Cocottes lub upiecz w dużym garnku. W każdym razie będzie bardzo smaczny!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filety z kurczaka, przygotowane kurki i obraną cebulę.
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Smaż kurki na oleju przez 5 minut, często mieszając.
Dodaj cebulę, mielony pieprz, sól i gotuj przez kolejne 3-5 minut.
Dodaj filety z kurczaka i smaż przez 10 minut.
Posyp mąką, wlej śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut na małym ogniu.
Ułóż obrabiany przedmiot w foremkach i posyp serem.
Piecz przez 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy