marynowana rzodkiew daikon

15 min
5 porcje
Marynowana rzodkiewka daikon
Fotema, stock.adobe.com
0

Doświadczone gospodynie domowe często kupują daikon. Można z niego przygotować wiele ciekawych potraw. Wśród najpopularniejszych jest marynowana rzodkiewka. Przygotowanie jest proste i szybkie. Można przechowywać do zimy lub jeść już po kilku dniach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Daikon opłucz i pokrój na małe kawałki.

Posiekaj dziki czosnek, obrany czosnek i cebulę.

W misce połącz daikon, dziki czosnek, czosnek, cebulę i całe strąki pieprzu. Przykryj pokrywką i pozostaw na 30 minut.

Spuść powstały płyn.

Ułóż warzywa w przygotowanych słoikach.

Zagotuj wodę z cukrem i solą, gotuj przez 2 minuty.

Wlej ocet i gorącą marynatę do słoików, szczelnie zamknij pokrywkami. Po ostygnięciu przenieś do przechowywania w chłodne, ciemne miejsce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy