dania główne 26.01.2022

Dorado z pomidorami w piekarniku

30 min
3 porcje
Dorado z pomidorami w piekarniku
Zoe, stock.adobe.com
0

Dorado jest łatwe i przyjemne do pieczenia w piekarniku, ponieważ nie trzeba go nawet rozbierać. Ta ryba jest najczęściej gotowana w całości, po wypatroszeniu. Dzielę się moim ulubionym przepisem, do którego będziesz potrzebować więcej pomidorów i wygodnej szklanej formy wielkości ryby. Wszystko zajmie nie więcej niż pół godziny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj rybę, wykonaj nacięcia po bokach i natrzyj ją przyprawami.

Pokrój pomarańczę i cytrynę w plasterki, włóż część do brzucha ryby, a część ułóż na dnie formy.

Gałązki tymianku również włóż rybę do środka i wyślij ją do cytrusów.

Rozłóż wokół wiśni i polej wszystko oliwą z oliwek.

Piecz Dorado w piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180-190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy