Dorado jest łatwe i przyjemne do pieczenia w piekarniku, ponieważ nie trzeba go nawet rozbierać. Ta ryba jest najczęściej gotowana w całości, po wypatroszeniu. Dzielę się moim ulubionym przepisem, do którego będziesz potrzebować więcej pomidorów i wygodnej szklanej formy wielkości ryby. Wszystko zajmie nie więcej niż pół godziny!
Składniki
- Dorado - 3 kawałki
- cytryna - 1 rzecz
- pomarańcza - 1 rzecz
- tymianek - 3 gałązki
- pomidory koktajlowe - 300 g
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umyj rybę, wykonaj nacięcia po bokach i natrzyj ją przyprawami.
Pokrój pomarańczę i cytrynę w plasterki, włóż część do brzucha ryby, a część ułóż na dnie formy.
Gałązki tymianku również włóż rybę do środka i wyślij ją do cytrusów.
Rozłóż wokół wiśni i polej wszystko oliwą z oliwek.
Piecz Dorado w piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180-190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy