dania główne 31.01.2022

kotlety cielęce z pestkami dyni

1 godz. 0 min.
6 porcji
Kotlety cielęce z pestkami dyni
defpics, stock.adobe.com
0

Zbliża się pora lunchu i nadal nie zdecydowałeś, co ugotować? Proponuję dziś ugotować kotlety cielęce! Apetyczne danie można uzupełnić sałatką ze świeżych warzyw, kiszoną kapustą lub piklami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cielęcinę opłucz, osusz i pokrój w poprzek włókien na kawałki o grubości około 1 centymetra.

Pokonaj każdy kawałek młotkiem po obu stronach.

Sól i pieprz powstałe półfabrykaty.

Jajka lekko ubij solą, pieprzem i kurkumą.

Nasiona dyni suszyć na patelni przez 2-3 minuty i wsypać do mieszanki jajecznej.

Wlej mąkę na szeroki talerz.

Cielęcinę obtoczyć w mące, zanurzyć w cieście jajecznym, a następnie obtoczyć w bułce tartej.

Połóż kotlety na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na średnim ogniu przez 4-5 minut z każdej strony.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy