dania główne 19.07.2023

Lula-kebab w szaszłyku elektrycznym

30 min
2 porcje
Lula
voltan, stock.adobe.com
0

Jeśli masz to cudowne urządzenie, nie boisz się złej Pogody za oknem i wilgotnego drewna opałowego. W dowolnym dogodnym czasie możesz gotować kebaby lub kebab w elektrycznym szaszłyku. Aromat mgiełki można nadać potrawie za pomocą specjalnych dodatków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę i pokrój na duże kawałki.

Zmiel cebulę i tłuszcz z ogona w blenderze.

Wymieszaj powstałą masę z mięsem mielonym, przyprawami, skrobią, mlekiem i solą.

Dobrze ubij, zawiń w serwetkę i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Uformuj Kebab lulia na przygotowanych szaszłykach.

Umieść w rozgrzanym elektrycznym szaszłyku i gotuj przez 15-20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy