Jeśli masz to cudowne urządzenie, nie boisz się złej Pogody za oknem i wilgotnego drewna opałowego. W dowolnym dogodnym czasie możesz gotować kebaby lub kebab w elektrycznym szaszłyku. Aromat mgiełki można nadać potrawie za pomocą specjalnych dodatków.
Składniki
- mielona wołowina - 500 g
- gruby brzuch - 80 g
- cebula - 1 rzecz
- mleko - 2 art.
- skrobia kukurydziana - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- papryka - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę i pokrój na duże kawałki.
Zmiel cebulę i tłuszcz z ogona w blenderze.
Wymieszaj powstałą masę z mięsem mielonym, przyprawami, skrobią, mlekiem i solą.
Dobrze ubij, zawiń w serwetkę i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Uformuj Kebab lulia na przygotowanych szaszłykach.
Umieść w rozgrzanym elektrycznym szaszłyku i gotuj przez 15-20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy