dania główne
17.06.2022
zapiekanka z twarogu z orzechami i suszonymi owocami
1 godz. 0 min.
4 porcje
Najłatwiejszym sposobem na urozmaicenie klasycznej zapiekanki z twarogu jest dodanie do niej ulubionych suszonych owoców i orzechów. A jednocześnie tym razem ugotujemy go w powolnej kuchence, abyś wyraźnie upewnił się, że nie jest to wcale trudne.
Składniki
- twaróg - 500 g
- cukier - 1 art.
- Manka - 3 art.
- śmietana - 3 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- orzechy - 60 g
- suszone owoce - 80 g
- rodzynki - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel twaróg przez sito i wymieszaj z cukrem i jajkami.
Wymieszaj semolinę ze śmietaną i pozostaw na 5-7 minut.
W tym czasie moczyć suszone owoce we wrzącej wodzie przez te same 5-7 minut.
Połącz wszystkie składniki i włóż do natłuszczonej miski.
Gotuj zapiekankę w powolnej kuchence przez 50 minut w trybie pieczenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy