Planujesz piknik? Zamiast mięsa ugotuj rybę. Aby na pewno wszystkim gościom spodobało się danie, upiecz pstrąga na grillu. Nie musisz mieć umiejętności kulinarnych ani używać specjalnych produktów. Opowiadam bardzo prosty przepis.
Składniki
- pstrąg (500-600g) – 1 tusza
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pstrąg przygotuj: usuń łuski, wypatrosz i spłucz.
Osusz rybę ręcznikiem papierowym. Natrzyj solą i pieprzem, posmaruj olejem. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Połóż pstrąga na wysmarowanym ruszcie i smaż na grillu przez 5-7 minut z każdej strony.
Skrop gotową rybę sokiem z cytryny i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy