dania główne 22.01.2022

klopsiki w śmietanie z ziołami

50 min
4 porcje
Klopsiki w śmietanie z ziołami
Matrosova, stock.adobe.com
0

W tym przepisie klopsiki są duszone w mieszance śmietany i bulionu mięsnego, dzięki czemu są bardzo miękkie i delikatne. Aby uzyskać smak i aromat, dodaj zioła i przyprawy. Jeśli chcesz grubszą wersję, możesz dodać trochę masła.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj wszystkie warzywa i gotuj na wolnym ogniu do miękkości z odrobiną wody na nieprzywierającej patelni.

Pozwól warzywom trochę ostygnąć, wymieszaj je z mięsem mielonym i dopraw do smaku. Uformuj klopsiki.

Podgrzej szklankę bulionu na patelni i wyślij do niej klopsiki. Dusić przez 20 minut pod pokrywką.

Dodaj śmietanę i posiekane zioła, delikatnie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut na małym ogniu. Jeśli potrzebujesz gęstego sosu, dodaj mąkę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy