dania główne 22.01.2022

zapiekanka z twarogu z jagodami i lawendą

1 godz. 5 min.
6 porcji
Zapiekanka z twarogiem z jagodami i lawendą
lenakorzh, stock.adobe.com
0

Zaskocz rodzinę oryginalnym śniadaniem: zrób zapiekankę z twarogu z jagodami i lawendą. Każdy pokocha niezwykły deser o pysznym smaku. Możesz ozdobić go świeżymi jagodami, polewą czekoladową lub jasnymi posypkami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij lawendę mlekiem i nalegaj 5 godzin.

Pachnące mleko przecedzić przez sito lub podwójną warstwę gazy.

Zmiel jagody za pomocą blendera zanurzeniowego i przetrzyj przez sito, aby usunąć pestki.

Zmiel twaróg za pomocą blendera zanurzeniowego.

Lekko ubij jajka z cukrem i solą.

Połącz twaróg, mleko lawendowe, esencję waniliową, jajka, semolinę i puree z jagód. Powstałą masę należy odstawić na 8-10 minut.

Posmaruj formę masłem, ułóż ciasto twarogowe i spłaszcz.

Piec przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy