dania główne 28.01.2022

tilapia w pomidorach w piekarniku

40 min
4 porcje
Tilapia w pomidorach w piekarniku
Vladimir, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz ryby w pomidorach, ale nie lubisz ich dusić i stale monitorować proces, ugotuj je w piekarniku. Aby to zrobić, potrzebujesz odpowiedniej formy z pokrywką. Idealnie-żeliwo lub ceramika, ale możesz użyć folii. W ten sposób okazuje się doskonale, na przykład Tilapia, która w tym procesie zdobędzie wszystkie smaki i aromaty z sosu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki, lekko podsmaż.

Zmiel pomidory w blenderze we własnym soku, drobno posiekaj wiśnie, czosnek i cebulę.

Dodaj wszystko do warzyw i jeszcze trochę podgrzej. Dopraw masę.

Włóż filety Tilapia do formy i napełnij pomidorem.

Piecz rybę w piekarniku pod przykryciem lub folią przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy