Jeśli lubisz ryby w pomidorach, ale nie lubisz ich dusić i stale monitorować proces, ugotuj je w piekarniku. Aby to zrobić, potrzebujesz odpowiedniej formy z pokrywką. Idealnie-żeliwo lub ceramika, ale możesz użyć folii. W ten sposób okazuje się doskonale, na przykład Tilapia, która w tym procesie zdobędzie wszystkie smaki i aromaty z sosu.
Składniki
- Tilapia - 600-800 g
- pomidory (we własnym soku) – 1 Bank
- pomidory koktajlowe - 6 sztuk
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- Zieleń - 4 gałązki
- czosnek - 4 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki, lekko podsmaż.
Zmiel pomidory w blenderze we własnym soku, drobno posiekaj wiśnie, czosnek i cebulę.
Dodaj wszystko do warzyw i jeszcze trochę podgrzej. Dopraw masę.
Włóż filety Tilapia do formy i napełnij pomidorem.
Piecz rybę w piekarniku pod przykryciem lub folią przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy