dania główne 26.01.2022

pieczone Dorado w pergaminie

30 min
2 porcje
Pieczone Dorado w pergaminie
Ryzhkov, stock.adobe.com
0

Dorado pieczone w gęstej kopercie z pergaminu gotuje się we własnym soku i całkowicie zachowuje smak. Danie wygląda spektakularnie i schludnie podczas serwowania, a także jest wygodne w życiu codziennym, ponieważ nie musisz nawet prać formy. Radzę upiec całe Dorado, ale po jednym kawałku na jedną kopertę.

Składniki

  • Dorado - 1 rzecz
  • rozmaryn - 1 gałązka
  • liść laurowy - 2 kawałki
  • mielony czarny pieprz - 1 szczypta
  • sól morska - 1 szczypta
  • tymianek - 1 gałązka
  • czosnek - 2 ząbki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść rybę i natrzyj solą i pieprzem.

Włóż czosnek pokrojony w talerze do brzucha, a po bokach umieść rozmaryn i tymianek z liściem laurowym.

Zawiń Dorado w pergamin i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy