Grillowane warzywa są zawsze zdrowsze i smaczniejsze niż po prostu smażone. Nie ma znaczenia, czy masz grilla, czy specjalną patelnię – takie kanapki zawsze będą dobre. Przed podaniem udekoruj je posiekanymi ziołami lub zieloną cebulą.
Składniki
- chleb - 8 plasterki
 - cukinia - 1 rzecz
 - papryka - 1 rzecz
 - pomidory koktajlowe - 4 kawałki
 - szczypiorek - 4 pióra
 - Zieleń - 8 listki
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cukinię pokroić w plasterki, a paprykę w plasterki. Przetnij wiśnie na pół.
Grilluj warzywa przez kilka minut z każdej strony. Smaż również chleb.
Ułóż warzywa losowo na kromkach chleba i udekoruj kanapki ziołami i posiekaną zieloną cebulą.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy