pieczenie 27.11.2022

Charlotte z brzoskwiniami

50 min
6 porcji
Charlotte z brzoskwiniami
yuliiaholovchenko, stock.adobe.com
0

Owoce sezonowe, takie jak brzoskwinie, to okazja do przygotowania soczystego ciasta na herbatę. Ale nie zatrzymuj się na ciastach, bądź oryginalny. Wypróbuj ten przepis na charlotte z brzoskwiniami i zaskocz swoich domowników.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oddziel żółtka od białek. Do białek dodaj cukier i ubij na szczyty w gęstą białą pianę.

Dodaj żółtka do mieszanki i ubijaj jeszcze przez kilka minut.

Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia ciasta i dodaj porcje do mieszanki. Kontynuuj ubijanie mikserem, aż będzie gładkie.

Usuń pestkę z brzoskwiń i pokrój je w kliny.

Weź naczynie do pieczenia. Posmaruj go masłem. Wlej połowę ciasta do formy, posyp połową brzoskwiń. Wlać resztę ciasta i posypać drugą połową brzoskwiń. Piec w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180C.

Wyjmij gotową Charlotte, poczekaj, aż ostygnie, połóż na naczyniu i posyp cukrem pudrem na wierzchu.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy