sałatka ze szprotem na zimę

2 godz. 30 min.
4 porcje
Sałatka ze szprotem na zimę
Wiktoria Kotlarczuk, stock.adobe.com
0

Wszyscy miłośnicy konserw rybnych wiedzą, jak problematyczne jest znalezienie naprawdę udanej marki, aby cieszyć się zarówno smakiem, jak i składem. Dlatego sugeruję, aby nie marnować czasu i samodzielnie przygotować kilka słoików sałatki ze szprotem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i zmiel je cebulą w blenderze.

Drobno posiekaj marchewki i paprykę. Połącz warzywa i zagotuj. Dodaj masło, cukier i sól.

Włóż do nich umyty szprot i ponownie zagotuj.

Gotuj przez 90 minut na małym ogniu. Dodaj przyprawy do smaku i zioła i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.

Wlej ocet, gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń sałatkę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy