pieczenie 22.07.2022

chaczapuri z serem Adyghe i suluguni

35 min
4 porcje
Chaczapuri z serem Adyghe i suluguni
Iryna, stock.adobe.com
0

Idealnym nadzieniem serowym do chaczapuri jest zawsze kilka rodzajów sera. Na przykład Adyghe i suluguni. Będzie więc umiarkowanie delikatny, umiarkowanie słony, doskonale rozciągający się-a wszystko to nawet na zwykłej patelni.

Składniki

do testu:
  • kefir - 1 szkło
  • mąka - 2 szklanki
  • cukier - 1 łyżeczka
  • sól - 0.5 łyżeczka
  • soda spożywcza - 0.5 łyżeczka
  • masło - 75 g
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj oba rodzaje sera, wymieszaj i odłóż na bok garść lub dwie.

Wymieszaj suche składniki ciasta, dodaj kefir, a następnie roztopione masło.

Podziel ciasto na części i rozwałkuj.

Na każdą tortillę ułóż nadzienie serowe, złóż w torebkę i ponownie rozwałkuj.

Usmaż chaczapuri na patelni na małym ogniu, aż się zarumieni.

Odwróć, posyp odstawić i smażyć do miękkości.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy