pieczenie 14.02.2022

naleśniki z jabłkami na mleku

30 min
4 porcje
Placki z jabłkami na mleku
Julia Kochenkowa, stock.adobe.com
0

Zafunduj sobie niezwykłe śniadanie! Przygotuj najdelikatniejsze naleśniki z jabłek. Radzę wybrać słodkie odmiany o luźnym miąższu. Aby podkreślić delikatny aromat, dodaję trochę waniliny i używam oleju kokosowego do smażenia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka, nasiona i zetrzyj na drobnej tarce.

Lekko ubij jajko z cukrem, solą i wanilią.

Dodaj ciepłe mleko, starte jabłka i przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Przykryj miskę folią spożywczą i odłóż na bok na 10 minut.

Rozgrzej olej na patelni, łyżką wyłóż małe wyspy ciasta i smaż na złoty kolor z obu stron.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy