Syrop z kaliny na zimę

20 min
2 porcje
Syrop z kaliny na zimę
Alexander Kurlovich, stock.adobe.com
0

Zimą istnieje możliwość złapania przeziębienia, odporność nie jest tak silna. Nie ufam lekom i staram się wzbogacić organizm w naturalne substancje i witaminy. Tak więc pyszny syrop z kaliny zyskał popularność w naszej rodzinie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jagody. Przełóż je przez maszynkę do mięsa i przetrzyj przez sito, aby usunąć niepotrzebne ciasto.

Dodaj cukier i gotuj przez około 20 minut.

Wlej do słoików i wyślij do chłodnego, ciemnego miejsca do ostygnięcia. Zimą można dodać do herbaty, aby utrzymać odporność lub jeść jedną łyżkę dziennie.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy