Pamiętaj, aby dodać ten przepis do swojego wegetariańskiego menu. Jeśli olej nie wystarczy, dodaj trochę więcej, ale w żadnym wypadku nie przesadzaj!
Składniki
- ryż - 350 g
- pieczarki - 200 g
- cebula - 1 rzecz
- Olej roślinny - 3 art.
- liść laurowy - 2 kawałki
- mielony czarny pieprz - do smaku
- czarny pieprz - 3 groszek
- sól - do smaku
- bulion grzybowy - 600 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ryż opłucz i namocz przez 1 godzinę w ciepłej wodzie.
Pokrój pieczarki i obraną cebulę.
Aktywuj tryb "smażenia", rozgrzej olej i podsmaż cebulę na złoty kolor.
Dodaj pieczarki i smaż dalej, aż cała wilgoć wyparuje.
Dodaj ryż, przyprawy i smaż przez 5-7 minut.
Wlej gorący bulion, sól i zamknij pokrywkę wolnowaru.
Włącz program pilaw na 30 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy