dania główne 25.02.2022

pilaw z pieczarkami po turecku

55 min
5 porcji
Pilaw z pieczarkami po turecku
Esin Deniz, stock.adobe.com
0

Pamiętaj, aby dodać ten przepis do swojego wegetariańskiego menu. Jeśli olej nie wystarczy, dodaj trochę więcej, ale w żadnym wypadku nie przesadzaj!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ryż opłucz i namocz przez 1 godzinę w ciepłej wodzie.

Pokrój pieczarki i obraną cebulę.

Aktywuj tryb "smażenia", rozgrzej olej i podsmaż cebulę na złoty kolor.

Dodaj pieczarki i smaż dalej, aż cała wilgoć wyparuje.

Dodaj ryż, przyprawy i smaż przez 5-7 minut.

Wlej gorący bulion, sól i zamknij pokrywkę wolnowaru.

Włącz program pilaw na 30 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy