Owsianka pszenna to całkowicie samowystarczalne danie lub dodatek. Ale nawet może być trochę bardziej oryginalny. Na przykład dodaj rumianą złotą cebulę i trochę kwaśnej śmietany zamiast masła. Mówię Ci, jak to zrobić.
Składniki
- kasza pszenna - 1 szkło
- woda - 3 szklanki
- cebula - 2 kawałki
- masło - 2 art.
- śmietana - 120 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Zieleń - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz płatki, zalej wodą i gotuj przez około 15 minut, aż prawie się ugotują.
Drobno posiekaj cebulę i podsmaż na maśle.
Dodaj kaszę i śmietanę, wymieszaj i dodaj trochę wody w razie potrzeby.
Dopraw, dodaj posiekane warzywa i gotuj owsiankę pod przykryciem przez 7 minut na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy