dania główne 16.08.2022

owsianka pszenna z cebulą i śmietaną

40 min
3 porcje
Owsianka pszenna z cebulą i kwaśną śmietaną
Mahbub, stock.adobe.com
0

Owsianka pszenna to całkowicie samowystarczalne danie lub dodatek. Ale nawet może być trochę bardziej oryginalny. Na przykład dodaj rumianą złotą cebulę i trochę kwaśnej śmietany zamiast masła. Mówię Ci, jak to zrobić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz płatki, zalej wodą i gotuj przez około 15 minut, aż prawie się ugotują.

Drobno posiekaj cebulę i podsmaż na maśle.

Dodaj kaszę i śmietanę, wymieszaj i dodaj trochę wody w razie potrzeby.

Dopraw, dodaj posiekane warzywa i gotuj owsiankę pod przykryciem przez 7 minut na małym ogniu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy