dania główne 26.01.2022

okoń z dodatkiem warzyw w piekarniku

35 min
4 porcje
Okoń z przystawką warzywną w piekarniku
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Pieczona ryba jest dobra, ponieważ można ją ugotować od razu z przystawką. A potem nie musisz osobno gotować zbóż ani dusić warzyw. Po prostu upiecz wszystko razem na raz. Co więcej, okoń szybko się piecze, więc nic nie będzie miało czasu na przypalenie lub wysuszenie. Nawiasem mówiąc, nawet zamrożona mieszanka idealnie pasuje tutaj – nie ma z nią dodatkowych problemów i różnic.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa losowo, włóż do formy i polej olejem i sosem sojowym.

Oczyszczoną rybę natrzyj przyprawami i ułóż na wierzchu.

Ułóż plasterki cytryny i posyp wszystko ziołami prowansalskimi.

Piecz naczynie w piekarniku przez 20 minut pod folią i 10 minut bez w temperaturze 180-190 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy