To danie można nazwać zdrowym, mimo że poszczególne składniki w nim są smażone. Główną zasługą jest oczywiście Krupa. Jego niesamowite właściwości były znane przed naszą erą. Teraz podziwia ją większość współczesnych dietetyków.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz indyka i pokrój na małe kawałki.
Cebulę i paprykę obrać, pokroić.
Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Włącz tryb "smażenia", rozgrzej olej i smaż indyka przez 10 minut.
Dodaj marchewkę, cebulę, zmielony pieprz i kontynuuj gotowanie przez 5 minut.
Dodaj paprykę i ząbki czosnku zmiażdżone ostrzem noża.
Dodaj bulgur, gorącą wodę, sól i aktywuj tryb "kasza" na 30 minut. Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj pokrywy przez 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy