Miłośnicy oryginalnych zapiekanek zdecydowanie powinni zwrócić uwagę na ten przepis. Zwłaszcza w szczycie sezonu dyniowego. Oprócz tego potrzebujesz mozzarelli i dowolnego ryżu do smaku, niekoniecznie tylko białego. Na przykład odpowiedni jest brązowy lub nieszlifowany.
Składniki
- ryż - 250 g
- Dynia - 300 g
- Mozzarella - 150 g
- masło - 30 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż do miękkości i wymieszaj z przyprawami i masłem.
Włóż do formy i posyp garścią startej mozzarelli.
Posyp drobno posiekaną dynią, ponownie dopraw i posyp pozostałą mozzarellą.
Wyślij zapiekankę do piekarnika na 35 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy