kiszone śliwki na zimę

40 min
1 porcja
Kiszone śliwki na zimę
Panama, stock.adobe.com
0

Innym oryginalnym sposobem na utrzymanie letniego nastroju w miesiącach zimowych są kiszone śliwki. Używam tylko świeżych i dojrzałych owoców, aby uzyskać jak najbardziej bogaty smak. Kiszone śliwki można stosować jako osobne danie lub dodawać do różnych sałatek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż wszystkie przyprawy i Dodatki do słoika. Następnie napełnij go umytymi śliwkami.

Rozpuść sól w zimnej wodzie i zalej śliwki. Wlej łyżkę oleju.

Mocno je ubij i zamknij pokrywką.

Wyślij śliwki do fermentacji przez co najmniej kilka tygodni w zimne miejsce, takie jak Piwnica.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy