abchaska adjika z ostrej czerwonej papryki na zimę

20 min
10 porcji
Abchaska adżika z ostrej czerwonej papryki na zimę
vkuslandia, stock.adobe.com
0

Wystarczy zamknąć kilka małych słoików tego przedmiotu na zimę. Abchaska adżika z ostrej czerwonej papryki jest gęsta i skoncentrowana. Należy go stosować w małych porcjach, rozcieńczając sosem pomidorowym lub wodą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zawiąż ostrą paprykę w pęczki i zawieś w ciemnym miejscu na 3-4 dni.

Pokrój paprykę, obierz nasiona i łodygi.

Zmiel ostrą paprykę, natkę pietruszki i obrany czosnek w blenderze.

Wysuszyć orzechy przez kilka minut na patelni i zmielić w blenderze.

Zetrzyj kolendrę, sól i chmiel suneli w moździerzu.

Wymieszaj półfabrykaty warzywne, orzechy i zmielone przyprawy z solą.

Włóż abchaską adżikę do czystych, suchych słoików, szczelnie zamknij pokrywkami i przechowuj w ciemnym, chłodnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy