dżem z pigwy z orzechami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem z pigwy z orzechami
New Africa, stock.adobe.com
0

Zwykły dżem z pigwy stanie się jeszcze smaczniejszy i ciekawszy, jeśli dodasz tam trochę orzechów. Rozwiązanie wielokrotnie sprawdzane w praktyce, także przeze mnie osobiście. W dalszej części przepisu powiem Ci, jak prawidłowo go ugotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść pigwę i pokrój w kliny lub plastry.

Zagotuj wodę z cukrem. Wyślij pigwę do syropu i gotuj przez 10 minut.

Pozwól jej całkowicie ostygnąć. Ponownie zagotuj i gotuj przez 5 minut.

Ponownie pozwól całkowicie ostygnąć.

Dodaj drobno posiekaną cytrynę ze skórką, cynamon i posiekane orzechy.

Ponownie zagotuj dżem i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy