namoczona Kalina na zimę

30 min
1 porcja
Namoczona Kalina na zimę
Nik_Merkulov, stock.adobe.com
0

Kalina jest nieco specyficzną cierpką jagodą, dlatego działają z nią nieco inaczej. Dobrym rozwiązaniem na zimę jest namoczona Kalina. Jeśli nigdy tego nie próbowałeś i nie wiesz, jak to zrobić – nie martw się. Szczegółowo omówię dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozpuść sól w zimnej wodzie, dodaj pieprz i wlej do słoika 0.5.

Dodaj tam lekko umytą Kalinę i pozostaw obrabiany przedmiot na 2-3 dni w temperaturze pokojowej. Nie zamykaj pokrywy.

Następnie pozostaw jagody na 2-3 tygodnie w temperaturze 7-8 stopni.

Dopiero wtedy Zamknij nasączoną Kalinę nylonową pokrywką i przechowuj w zimnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy