szparagi w puszkach na zimę

30 min
4 porcje
Szparagi w puszkach na zimę
Edalin, stock.adobe.com
0

Z każdym rokiem szparagi stają się coraz bardziej znane i popularne, a jednocześnie tańsze. Od dawna nie jest to dziwaczny produkt dla smakoszy. A ile potraw można z niego ugotować! Można go nawet konserwować na zimę! I powiem Ci jak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej szparagi wrzącą wodą i gotuj przez 1-2 minuty.

Rozłóż go w sterylnych słoikach, wierzchołkami do góry. Pokrój w razie potrzeby.

Zmiel czosnek, wymieszaj wszystkie pozostałe składniki i podgrzej marynatę na kuchence.

Wlej szparagi, w razie potrzeby dodaj wrzącą wodę i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy