Z każdym rokiem szparagi stają się coraz bardziej znane i popularne, a jednocześnie tańsze. Od dawna nie jest to dziwaczny produkt dla smakoszy. A ile potraw można z niego ugotować! Można go nawet konserwować na zimę! I powiem Ci jak.
Składniki
- szparagi - 500 g
- ocet jabłkowy - 1 szkło
- sól - 1 art.
- Olej roślinny - 1.5 art.
- ziele angielskie - 1 łyżeczka
- cukier - 1 art.
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej szparagi wrzącą wodą i gotuj przez 1-2 minuty.
Rozłóż go w sterylnych słoikach, wierzchołkami do góry. Pokrój w razie potrzeby.
Zmiel czosnek, wymieszaj wszystkie pozostałe składniki i podgrzej marynatę na kuchence.
Wlej szparagi, w razie potrzeby dodaj wrzącą wodę i zwiń słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy