grillowany Kabaczek na zimę

45 min
4 porcje
Smażony squash na zimę
0

Squash są powszechne, podobnie jak cukinia, ale z jakiegoś powodu jest znacznie mniej przepisów. Chcę naprawić ten dziwny trend i podzielić się z wami ulubionym przepisem na smażoną Kabaczek na zimę. Plusem jest to, że odpowiednie są warzywa dowolnej wielkości.

Składniki

  • Patisson - 2 kg
  • Olej roślinny - 60 ml
  • sól - 2 łyżeczka
  • ocet - 80 ml
  • czosnek - 6 ząbki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój Kabaczek na talerze o grubości 7-10 mm i smaż na oleju z obu stron, aż się zarumieni.

Zmiel czosnek i możesz dodać przyprawy do smaku.

Ułóż warstwy dyni w sterylnych słoikach, posypując solą i czosnkiem.

Wlej około 20 ml octu do każdego słoika i sterylizuj puste miejsca przez 20 minut we wrzącej wodzie.

Rzuć Kabaczek na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy