Squash są powszechne, podobnie jak cukinia, ale z jakiegoś powodu jest znacznie mniej przepisów. Chcę naprawić ten dziwny trend i podzielić się z wami ulubionym przepisem na smażoną Kabaczek na zimę. Plusem jest to, że odpowiednie są warzywa dowolnej wielkości.
Składniki
- Patisson - 2 kg
- Olej roślinny - 60 ml
- sól - 2 łyżeczka
- ocet - 80 ml
- czosnek - 6 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój Kabaczek na talerze o grubości 7-10 mm i smaż na oleju z obu stron, aż się zarumieni.
Zmiel czosnek i możesz dodać przyprawy do smaku.
Ułóż warstwy dyni w sterylnych słoikach, posypując solą i czosnkiem.
Wlej około 20 ml octu do każdego słoika i sterylizuj puste miejsca przez 20 minut we wrzącej wodzie.
Rzuć Kabaczek na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy