W skarbonce oryginalnych przepisów zdecydowanie powinieneś dodać te marynowane łodygi buraków. Bardzo ciekawa opcja, gdy chcesz różnorodności. Ponadto te łodygi są również smaczne i zdrowe, aw tej formie na pewno nie znikną.
Składniki
- Burak (łodygi) – 600 g
- ocet - 250 ml
- woda - 2 L
- Goździk - 6 pąki
- ziele angielskie - 6 groszek
- korzeń chrzanu - 4 G
- cukier - 100 g
- sól - 40 g
- liść laurowy - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogonki buraka tak, aby pasowały do słoików.
Gotuj je przez kilka minut we wrzącej wodzie.
Dodaj tam cukier, sól, chrzan, przyprawy i ocet.
Gotuj wszystko razem przez kolejne 4 minuty.
Rozłóż ogonki w wysterylizowanych słoikach, zalej marynatą i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy