keczup z czerwonej porzeczki na zimę

30 min
4 porcje
Keczup z czerwonej porzeczki na zimę
svehlik, stock.adobe.com
0

Słodko-kwaśne jagody są często używane jako podstawa do tworzenia różnych sosów do mięsa. Można je podawać natychmiast lub zamykać w małych słoikach na zimę. Spróbuj zrobić keczup z czerwonej porzeczki, a będziesz mile zaskoczony.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ostrą paprykę wzdłuż i obierz nasiona. Obierz korzeń imbiru.

Umieść czerwone porzeczki w rondlu z wodą i gotuj przez 10 minut.

Przetrzyj miękkie jagody przez sito, aby pozbyć się nasion i skórki.

Zmiel imbir i ostrą paprykę w blenderze.

Dodaj pikantną mieszankę do kęsa porzeczki.

Dodaj cukier, sól, mieloną kolendrę i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Włóż gorący sos do czystych, suchych słoików, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy