maliny z cukrem na zimę w zamrażarce

15 min
8 porcji
Maliny z cukrem na zimę w zamrażarce
qwartm, stock.adobe.com
0

Świetny sposób na zrobienie smacznego i zdrowego przygotowania na zimę. Maliny są mielone blenderem, mieszane z cukrem, a następnie zamrażane w foremkach do lodu. Jagody nie są gotowane, więc zachowują maksimum witamin i składników odżywczych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Maliny opłucz i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.

Przykryj suche jagody połową cukru i zmiel w blenderze.

Przetrzyj powstałą masę przez sito, aby usunąć pestki.

Dodaj pozostały cukier i dobrze wymieszaj.

Rozłóż półfabrykat w foremkach do lodu i włóż do zamrażarki na 1 godzinę.

Aby ułatwić przechowywanie, umieść kostki malin w torebkach ZIP.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy