adjika z czerwonej porzeczki na zimę

1 godz. 3 min.
10 porcji
Adjika z czerwonej porzeczki na zimę
Alicja Królewska, stock.adobe.com
0

Z czego nie gotuje się Adjiki! Stosuje się różne warzywa, śliwki, jabłka, a nawet pikle. Jakoś przykuł moją uwagę przepis na adjika z czerwonej porzeczki. Próbowałem i stwierdzam z pewnością-to prawdziwe arcydzieło! Można go natychmiast podać na stole lub zamknąć na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przepuść czerwone porzeczki i pomidory przez maszynę do mięsa.

Drobno posiekaj ostrą paprykę, kolendrę i obraną paprykę.

Połącz wszystkie półfabrykaty w dużym rondlu. Dodaj przyprawy, cukier, sól i olej. Przykryj i odłóż na bok na 1 godzinę.

Gotuj Adjikę przez 50 minut na małym ogniu.

Dodaj ocet, posiekany czosnek i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 2-3 minuty.

Napełnij sterylizowane słoiki wrzącą adjiką, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy