dressing z pietruszki na zimę

15 min
1 porcja
Dressing z pietruszki na zimę
smir art, stock.adobe.com
0

Gorąco polecam przygotowanie nie tylko standardowego zestawu owoców i warzyw na zimę, ale także zieleni. Na przykład taki dressing z pietruszki z pewnością nie zniknie i będzie przydatny podczas przygotowywania zup, przekąsek, dań głównych i czegokolwiek.

Składniki

  • pietruszka - 120 g
  • sól - 2 łyżeczka
  • Olej roślinny - 6 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i osusz natkę pietruszki.

Dodaj sól i 5.5 łyżki oleju. Ubij wszystko blenderem.

Włóż do sterylnego słoika i wlej pozostały olej na wierzch.

Zamknij i przechowuj dressing w lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy