Koreańska Sałatka ogórkowa z marchewką na zimę

30 min
12 porcji
Sałatka z ogórków z marchewką po koreańsku na zimę
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Ten kęs może być podawany jako przekąska, otwarty na obiad z makaronem lub umieszczony na świątecznym stole. Koreańska sałatka z ogórków z marchewką jest lubiana przez wszystkich ze względu na umiarkowaną pikantność, zrównoważony smak i apetyczny aromat.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój marchewki na małe kostki i umieść w głębokim rondlu.

Dodaj przyprawy, cukier, sól, posiekany czosnek i dobrze wymieszaj.

Obierz cebulę i pokrój na duże kawałki.

Umieść cebulę na rozgrzanej patelni z olejem i smaż przez 2-3 minuty.

Usuń cebulę, wlej marchewkę gorącym olejem.

Dobrze wymieszaj, przykryj i pozostaw na 15-20 minut.

Pokrój ogórki na kawałki mniej więcej tego samego rozmiaru co marchewki.

Wlej ogórki i sezam do garnka z marchewką.

Ułóż sałatkę w słoikach, sterylizuj przez 10 minut i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy