Maliny we własnym soku z cukrem bez gotowania

40 min
4 porcje
Maliny we własnym soku z cukrem bez gotowania
HandmadePictures, stock.adobe.com
0

Najsmaczniejsza i najzdrowsza jagoda jest zawsze gotowana bez gotowania. W ten sposób zachowana jest maksymalna ilość witamin, które w przeciwnym razie są niszczone po ugotowaniu. I jak to zrobić, aby takie przygotowanie nie pogorszyło się w sezonie – powiem dalej na przykładzie malin we własnym soku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posyp maliny cukrem i pozostaw na kilka godzin lub na noc.

Włóż go do sterylnych słoików.

Wyślij je do garnka z wodą i sterylizuj w ten sposób, aż sok z malin zostanie uwolniony - 20-30 minut.

Rzuć maliny na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy