Nadziewane zielone pomidory na zimę

40 min
2 porcje
Faszerowane zielone pomidory na zimę
magic_rainbow, stock.adobe.com
0

Zielone pomidory w czystej postaci to amatorska uczta. Są szorstkie i dość mdłe. Ale dzięki temu stały się doskonałą podstawą do nadziewania. Jeśli ściśle przestrzegasz przepisu, żaden pomidor się nie rozpadnie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel wszystkie zioła, czosnek, chili i dodaj tam chmiel-suneli.

Rozłóż liść laurowy, kolendrę i czarny pieprz na dnie słoików. Możesz dodać kilka całych liści zieleni dla piękna.

Umyj zielone pomidory i wykonaj nacięcia w kształcie krzyża, ale nie przecinaj ich do końca.

Umieść nadzienie ziołowe z czosnkiem w każdym pomidorze, a następnie włóż je do słoików.

Zalej warzywa wrzącą wodą, odstaw na 10 minut i odcedź.

Dodaj trochę więcej do tej wody, aby uzyskać około 1 litra.

Zagotuj marynatę, wlej do niej ocet, wymieszaj i zalej pomidory.

Włóż słoiki do garnka z wodą i sterylizuj przez 10 minut, a następnie zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy