dżem winogronowy Isabella

1 godz. 30 min.
6 porcji
Dżem z winogron Isabella
kcuxen, stock.adobe.com
0

Czy kiedykolwiek próbowałeś zrobić dżem winogronowy? Jeśli jeszcze nie, Gorąco polecam zacząć. Na przykład z tutaj ten przepis z winogron Isabella. W szczycie sezonu taki zbiór będzie bardzo niedrogi, ale zachwyci całą zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podgrzej winogrona w rondlu i zetrzyj w dowolny dogodny sposób.

Doprowadzić masę do wrzenia i zmielić przez sito.

Wyślij powstały sok do pieca, dodaj cukier i gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje przez godzinę lub dłużej.

Zwiń dżem Isabella w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy