dżem brzoskwiniowy z żelatyną

30 min
4 porcje
Dżem brzoskwiniowy z żelatyną
baibaz, stock.adobe.com
0

Najłatwiejszym sposobem szybkiego przygotowania gęstego dżemu brzoskwiniowego jest dodanie tam żelatyny. Nie wpłynie to w żaden sposób na smak ani bezpieczeństwo przedmiotu obrabianego, ale dla gęstości owoce nie będą musiały być gotowane w cukrze przez wiele godzin.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej brzoskwinie wrzącą wodą przez pół minuty, obierz i usuń pestki.

Przełóż je przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier i kwas cytrynowy i zagotuj.

Rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.

Gotuj brzoskwinie przez 10-15 minut, dodaj wanilinę i żelatynę i mieszaj, aż będą gładkie.

Usuń dżem z ognia i wlej do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy