dżem z aronii

1 godz. 0 min.
2 porcje
Dżem z aronii
Melica, stock.adobe.com
0

Aronia to nieoceniona jagoda do zimowych zbiorów. W szczycie sezonu jest bardzo przystępny cenowo, ma jasny smak i kolor, jest przydatny, a także bardzo łatwy w obsłudze. Musisz wziąć pod uwagę tylko kilka niuansów, którymi podzielę się w przepisie. I dżem jest gotowy!

Składniki

  • Aronia - 600 g
  • woda - 200 ml
  • cukier - 500 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij aronię wodą i gotuj przez 10 minut.

Przetrzyj przez sito i dodaj cukier.

Doprowadzić do wrzenia i gotować dżem przez około 20-25 minut na małym ogniu.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy