Dzisiaj chcę podzielić się z wami przepisem na lecho w puszkach, który z pewnością podbije wasze serca. To klasyczne lecho bez marchewki i innych dodatków. Podawaj jako samodzielną przekąskę lub Dodaj do sałatek, dań głównych i zup.
Składniki
- papryka - 1.2 kg
- ostra czerwona papryka - 300 g
- pomidory - 1.5 kg
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- ocet - 20 ml
- sól - 1 art.
- cukier - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój oba rodzaje papryki losowo.
Przełóż pomidory przez maszynkę do mięsa i zagotuj.
Dodaj pieprz, sól, cukier i przyprawy. Gotuj lecho przez 45 minut na małym ogniu.
Na kilka minut przed końcem wlej ocet.
Zwiń lecho na zimę w wysterylizowanych słoikach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy